Естествени съставки в серумите за мигли

Начинът, по който всеки един серум за растеж на миглите работи зависи изцяло от неговите съставки. За да се постигне ефект на удължаване, удебеляване и потъмняване серумът трябва да се основава най-вече на естествени компоненти. Без съмнение, те са много по-безопасни от химически съставки, които са толкова широко използвани в индустрията за красота. Ето няколко от най-често използваните компоненти, които могат да бъдат намерени в най-добрите серуми за мигли.

ЗАЩО ЕСТЕСТВЕНИТЕ СЪСТАВКИ СА ТОЛКОВА ВАЖНИ?
Серумите за мигли съдържат много съставки, които са внимателно подбрани, за да се включат толкова много активни агенти, колкото е възможно. Някои компоненти са на растителна или животинска основа, или са били извлечени от минерали. Потенциалното вещество се филтрува, пресова и се суши. Извършват се серия от тестове, за да се премахнат всички примеси.
Естествените съставки се считат за безопасни за човешкото тяло. Те не са причина за сухота или дразнене на очите. Много рядко те са източник на алергичната реакция. Чувствителността към някоя от съставките е различна за всеки. Повечето от минералните и растително базирани компоненти успокояват и овлажняват площта на кожата на очите. Тази част на лицето е особено чувствителна и изисква специална, нежна грижа. Кожата около очите е много тънка и всичко, което се нанася върху нея веднага се абсорбира в кръвния поток. Ето защо, серумите за мигли са внимателно проверени, за да се сведе до минимум всяко нежелано дразнене.

КАК РАБОТЯТ ТЕЗИ СЪСТАВКИ?
По време на прилагането на серума, независимо дали ние го поставяме на миглите или на линията на миглите, активните агенти овлажняват миглите и им предоставят дълбока хидратация и подхранване. Освен това, повишава кръвообращението и отвежда повече кислород и хранителни вещества до космените фоликули. Най-ефективните серуми за мигли се фокусират върху корените на миглите. Колкото по-здрав е фоликула, толкова по-силна и по-дълга мигла ще расте. По-малко популярни, и не толкова ефективни са серумите за мигли, които трябва да се прилагат само върху миглите точно като спирала. Без значение колко подхранващи са съставките, те нямат шанс да стигнат до корените на миглите. Активните агенти могат да възстановят само структурата на миглите и те трябва да бъдат третирани по-скоро като балсами за мигли, а не като серуми за мигли.

НАЙ- ПОПУЛЯРНИТЕ СЪСТАВКИ НА СЕРУМИТЕ ЗА МИГЛИ
L-Карнитин може да се намери в почти всички серуми за мигли. Това е малка аминокиселина, която може да се намери в почти всички клетки на тялото и играе ключова роля в производството на енергия. Това прави косата блестяща, мека, здрава и еластична. Тази малка молекула забавя апоптоза, което е фоликулна клетъчна смърт.

Алое Вера е втората много важна съставка на серума за растеж на мигли. Тя е достигната в множество ензими, които ликвидират мъртвите кожни клетки, които запушват фоликула на миглите и не позволява правилното проникване на хранителни вещества към корените. Така също помага за задържане на влагата и вода в структурата.